Sociaal engagement van onze medewerkers

Bijdragen aan een duurzame wereld

Samenwerking en participatie

Samenwerking en participatie

We zijn ervan overtuigd dat wij maar succesvol kunnen zijn op lange termijn en aan duurzame ontwikkeling kunnen bijdragen door actief samen te werken met al onze belanghebbende partijen. Wij willen ook onze filantropische traditie voortzetten en de humanistische waarden van de familie Rothschild uitdragen door onze medewerkers de kans te geven duurzame projecten te ondersteunen.

" In een harmonische maatschappij worden verschillen niet met tegenzin getolereerd, maar wordt de samenleving gevoed door de verscheidenheid. Kortom eenheid zonder eenvormigheid.""
Ariane de Rothschild

Onze strategische prioriteiten

 • ​Ons engagement ten aanzien van de belanghebbenden: een win-winrelatie

  We kunnen de economie en de wereld niet duurzaam maken met het engagement van enkelingen alleen. Daarom besteden wij bijzondere aandacht aan onder meer duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen, waarvoor wij samenwerken met onze belanghebbenden. Met ons jaarlijks verslag over duurzame ontwikkeling willen wij voorts een duidelijk en eerlijk zicht geven op de vorderingen die wij maken in onze verschillende activiteiten.
 • Competentiemecenaat: een andere manier om kennis ten dienste te stellen van het algemeen belang

  Wij moedigen onze medewerkers met het competentiemecenaat aan om deel te nemen aan de filantropische initiatieven van de Groep, die in nauwe samenwerking met de Stichtingen Edmond de Rothschild worden opgezet. Door een actief en persoonlijk peterschap werken onze medewerkers mee aan het programma PasserElles van de organisatie Mozaïk RH. Dat programma helpt jonge vrouwen van buitenlandse origine die net zijn afgestudeerd een plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

   

 • Kosteloos advies voor sociale en solidaire ondernemingen

  ​Het programma Scale Up, dat beheerd wordt door de Stichtingen Edmond de Rothschild en de ESSEC-groep, begeleidt schaalveranderingen van ondernemingen die zich inzetten voor de samenleving of het milieu. De betreffende ondernemingen kunnen gedurende een jaar een beroep doen op de competenties van een aantal experts van de Groep op het gebied van strategie, financiën, financiering en communicatie. Sinds 2011 werken wij in het kader van het Scale Up-programma samen met verschillende gerenommeerde sociale ondernemingen.