Diensten voor family officers Belgïe

Ons vakgebied

Een persoonlijke aanpak van uw patrimonium

Een persoonlijke aanpak van uw patrimonium

Family offices kunnen voor een aantal specifieke diensten terecht bij Edmond de Rothschild (Europe), bijkantoor in België. Flexibiliteit, discretie, veiligheid en respect voor de plaats van een family officer in de relatie met de cliënt zijn daarbij voor ons essentieel.

Het defensief bankprofiel en de daaruit voortvloeiende veiligheid die EdR kan bieden, maken onze bank tot de geschikte partner voor single en multi family offices. Onze gespecialiseerde dienstverlening, gaande van centrale bewaarneming (Central Custody) tot geconsolideerde rapportering, kan worden afgestemd op de specifieke wensen van de family officer, met als doel de monitoring van vermogens te vereenvoudigen. Gert Biesmans Onderdirecteur
gert-biesmans
Onze sterke punten

Een persoonlijke aanpak

 • Discretionair beheer

  ​Onze bijkantoor in België kan een deel van het vermogen van een cliënt beheren in het kader van een beheermandaat waarvan de details worden ingevuld door de family officer en diens cliënt. De family officer krijgt via een onlinetoepassing toegang tot de portefeuilles en kan desgewenst aanwezig zijn bij de ontmoetingen met de cliënt.

 • Edmond de Rothschild: een betrouwbare partner

  Onze bijkantoor in België is vanwege zijn voorzichtige profiel een sterk gewaardeerde bewaarder van effecten en deposito's. Die dienst kan ook worden aangeboden in het kader van een structuur met verschillende externe activabeheerders voor één cliënt. Daarbij kunnen verslagen per beheerder alsook een geconsolideerd verslag worden opgesteld.

 • Reporting

  ​Gezien het belang van reporting voor family offices besteden wij daar bijzondere aandacht aan en stellen wij ons zo flexibel mogelijk op. Samen met het family office kunnen wij indien nodig rapporten op maat opstellen.

 • Een efficiënt partnerschap ten dienste van de cliënt

  De teams van Edmond de Rothschild (Europe) kunnen u ook advies geven over familierecht en de fiscale aspecten daarvan (huwelijksstelsels, erfenissen, regularisatie van buitenlandse rekeningen enz.).

  De bank wil de plaats van het family office niet innemen, maar een echte partnerrol vervullen.

 • Fondsenbeheer

  ​Ten slotte is Edmond de Rothschild (Europe) de voorbije jaren uitgegroeid tot een belangrijke fondsbeheerder. Dankzij die bijzondere expertise kunnen wij activa van vermogens centraliseren in een fondsenstructuur. Onze bank kan cliënten ook juridisch, administratief en operationeel advies verlenen met betrekking tot de oprichting van dergelijke fondsen.

Meer informatie nodig?

Contacteer ons


Gert Biesmans
Onderdirecteur

+32 2 645 57 41